Logo

Citróny a limety

Citrony_a_limety_3D
Fantastický výběr pokrmů oslavujících unikátní a aromatickou chuť citronů a limetek. Od čerstvých mořských plodů až po luxusní těstoviny a božské dezerty – tyto citrusy oživí vaše jídlo.
 
Pár kapek citronu oživí nudnou omáčku i polévku bez chuti svou kyselostí, která upoutá pozornost a zvýrazní chuť jemnějším (a zdravějším) způsobem než sůl. Menší, říznější ale aromatičtější limetky zase ladí s exotickými kořeněnými chutěmi. Některé pokrmy potřebují ostrý, jasný náznak citronu, jindy je zase vhodnější bohaté aroma limetky. Oba jsou dokonalými léky na pálivost čerstvých chilli papriček nebo zápach česneku, nejlepšími přáteli bylinek a oleje, pečeného masa a čerstvě grilovaných mořských plodů. Dokonale prozáří i sladké, jemné dezerty. Vyzkoušejte předkrmy jako například citronové, houbové a pelyňkové arancini nebo lososové a limetkové karbanátky. Připravte nejlahodnější polévky a saláty jako letní obilný salát nebo vepřové knedlíčky ve vývaru z limetkových listů. V rybách a mořských plodech najdete pochoutky jako grilovaný okoun s citronem, pečenými červenými paprikami a bazalkovým máslem. Maso a drůbež obsahují letní ale vydatné pokrmy jako kořeněné pečené kuře s cizrnou, mrkví a nakládaným citronem. V zeleninách a přílohách najdete Fenykl s citronem pečený v troubě nebo Batáty s limetkou a chilli. Z kapitoly sladkosti a drinky vyzkoušejte ginový a tonicový dort nebo Mátovou a limetkovou granitu. A nakonec, v sekci omáčky a nálevy se dozvíte, jak připravit vlastní nakládané citrony a limetky, holandskou omáčku a Limetkový nálev. Články se zaměřují také na historii a kulturu citronů a limetek, jejich pěstování a výhody pro zdraví.
399 Kč
Doporučená cena s DPH
Rok vydání
2018
Formát
190x235 mm
Jazyk
čeština
Vazba
vázaný
Počet stran
168
EAN:
9788073908522
Původní název:
Lemons and Limes: 75 bright and zesty ways to enjoy cooking with citrus
Skladem
ISBN:
978-80-7390-852-2
  • O autorovi
  • Dotaz
Ursula Ferrigno je uznávaná a zkušená kulinářská spisovatelka a šéfkuchařka, která ztělesňuje italskou a středomořskou vášeň pro dobré jídlo z těch nejčerstvějších přírodních ingrediencí. Vyučila se na Kulinářské akademii Augusta Escoffiera, a učila na předních kulinářských školách ve Spojeném království i v Itálii, včetně známé Leiths School of Food and Wine, Divermenti a La Cucina Caldesi v Irsku. Se svými kurzy v obchodech Sur la Table procestovala Spojené státy, je konzultantkou šéfkuchaře v populárním řetězci restaurací Caffe Nero, a mnohokrát se také objevila na kanálu BBC.
Je autorkou více než 18 kuchařských knih (včetně A Gourmet Guide to Oil & Vinegar pro nakladatelství Ryland Peters & Small), a psala také pro řadu publikací, včetně Olive, BBC Good Food, The Observer a Taste Italia.
Dotaz na knihu
 *
 *
Políčka s hvězdičkou jsou povinná.
Související tituly
Vytisknout stránku Poslat odkaz na e-mail
highslide