Logo

Houby - Polévky,saláty, těstoviny a deserty

houby_3D
Houby existují v nepřeberném množství velikostí, tvarů a barev, což z nich dělá fascinující ingredienci na vaření. Najdete zde vše od běžně pěstovaných žampionů a hlív až po divoce rostoucí houby jako jsou lišky, hřiby, a v neposlední řadě i VIP světa ingrediencí – lanýže. Houby nejsou jen chutná příloha ke smažené snídani. Mají i mnoho dalších vlastností, které z nich dělají zázračnou ingredienci. Některé houby—jako například šiitake, oblíbené v Číně, nebo enoki, populární v Japonsku—jsou nosiči páté hořkosladké chuti umami. Při vaření nabízí úžasné množství variací. Nejvíce si padnou do noty s máslem, bylinkami a česnekem, ale rozumí si i s různými druhy koření. Můžeme je jíst syrové v carpacciu, buclaté ve voňavé míse nudlí, nebo zabalené v jemném křupavém pečivu. Jejich osobitá ale decentní zemitá chuť skvěle ladí s luxusními potravinami jako je steak nebo sýr. Zároveň přináší sytost, chuť a šmak do lehkých zeleninových jídel, díky čemuž si získaly popularitu mezi vegetariány a vegany. Většina hub je levná, nízkokalorická a obsahuje cenné vitamíny a živiny. Mezi lahodné recepty autorky knih o jídle Jenny Linfordové patří: Předkrmy a malá sousta jako například Plněné houby a pesto s ricottou, Šiitake knedlíčky a Lanýžové crostini. Nechybí ani výživné polévky a omáčky jako Thajská houbová polévka nebo Dýňová a čočková polévka. Vydatné a vynikající masové a rybí pokrmy jako Hovězí a hříbkové ragú s pappardelle a Bílé rybí filé s divokými houbami. Lehké saláty a zeleninové pokrmy zahrnují Fenyklový salát s houbami a krabem a Carpaccio z divokých hub. A nakonec Vejce a sýr obsahují dekadentní pokrmy jako je například Bílá pizza s houbami, prosciuttem a lanýžovým olejem. Do receptových kapitol je začleněno sedm informativních článků s tematickým rozsahem od pěstování hub až po houbový folklor.
Rok vydání
2018
Jazyk
čeština
Vazba
vázaný
EAN:
9788073908997
Původní název:
Mushrooms: Deeply delicious recipes, from soups and salads to pasta and pies
Připravujeme
ISBN:
978-80-7390-899-7
Autor:
  • O autorovi
  • Dotaz

Jenny Linfordová je profesionální kulinářská spisovatelka žijící v Londýně a členka Spolku kulinářských spisovatelů. Je autorkou několika knih včetně „The Tomato Basket“, „The Creamery Kitchen“, „Great British Cheeses“ a „Food Lovers‘ London“, a hlavní editorkou knihy „1001 Restaurants You Have to Experience Before You Die“. Její knihy se objevily v mnoha novinách a časopisech, včetně Financial Times, Guardian, Time Out a The Times.

Dotaz na knihu
 *
 *
Políčka s hvězdičkou jsou povinná.
Související tituly
Vytisknout stránku Poslat odkaz na e-mail
highslide