Logo

Nová pizza

Nova_pizza_3D

Zpátky ke kořenům a do světa nových příchutí. Přestože pravým domovem pizzy je Itálie, přesněji řečeno Neapol, můžeme ji s jistotou označit za jeden z nejoblíbenějších pokrmů světa. Pizzu najdeme v mnoha provedeních – kulatou, hranatou, s průměrem metr a víc, tenkou, silnou, plněnou, smaženou nebo sladkou, s vyšším i nižším, měkkým i křupavým základem. Její kvalitu určuje kvalita mouky, těsta a dochucovacích ingrediencí. Oceněný šéfkuchař Stefano Manfredi nás ve své knize New Pizza vezme zpátky ke kořenům. Sám používá nebělenou celozrnnou mouku mletou kamenným mlýnem a osvědčené metody hnětení a kynutí těsta, se kterými v jednotlivých krocích stvoříte ty nejzdravější a nejchutnější základy pro vaši pizzu. Dále je tu neuvěřitelná škála příchutí – klasiky jako Margherita nebo Mořské plody, i lahodný výběr nových stylů, například Jehněčí plec, ricotta a středomořské bylinky, Nakládaný salát, kapary, olivy a rajčata, Římská pizza s fíky, prosciuttem a balzámovým octem, úžasné Závitky z pekingské kachny, Smažená pizza s vepřovou plecí, ricottou a provolou, a zákusková čokoládová pizza s roztomilým názvem Snový polštář. Napříč celou knihou najdete také bonusy s pěti nejlepšími pizzovými šéfkuchaři v Neapoli, stejně jako okouzlující fotografie tohoto krásného města, místních farmářů a plodin. New Pizza Stefana Manfrediho nás přenese zpět do dob, kdy byla pizza zdravým, vynikajícím a rychlým pokrmem pro všechny.

Rok vydání
2019
Jazyk
čeština
Vazba
vázaný
EAN:
978802557556
Původní název:
New Pizza: A whole new era for the world's favourite food
Připravujeme
ISBN:
978-80-255-755-6
  • O autorovi
  • Dotaz

Stefano Manfredi je jedním z předních australských odborníků na moderní italskou kuchyni. Rodina Manfredi se do Austrálie přestěhovala v roce 1961 z Lombardie na severu Itálie. Stefano si s sebou do nového domova přivezl vzpomínky a recepty z kuchyně své maminky a babičky, jedné z nejlepších kuchařek v Lombardii. Stefano je již od raných osmdesátých let oceněným šéfkuchařem a majitelem restaurací, který přináší chutě a recepty svého dětství do současné italské kuchyně. Přes dvacet let vlastní a spravuje restaurace v Sydney. Je také spisovatelem a autorem knih o jídle a novinových článků. V roce 2005 se stal jedním z mála prestižních italských šéfkuchařů, kteří se objevili v prvním anglickém vydání klasické italské kuchařky The Silver Spoon.

Dotaz na knihu
 *
 *
Políčka s hvězdičkou jsou povinná.
Související tituly
Vytisknout stránku Poslat odkaz na e-mail
highslide