Logo

Oleje - Používání olejů z ořechů, semen a plodů na vaření, dressingy a marinády

oleje_new

Olej se nemusí používat jenom na smažení. V této nedocenitelné knize vám šéfkuchařka Ursula Ferrigno představí některé z nejdůležitějších kulinářských olejů. Dozvíte se, odkud pocházejí, jejich základní vlastnosti, jak mohou být prospěšné pro naše zdraví i to, jak je v kuchyni nejlépe využít. Budete mít možnost si vyzkoušet i velmi lákavé recepty, které umocňují jedinečné chutě surovin. Stejně jako každá jiná ingredience, i olej se totiž vybírá, aby ladil s celkovou chutí pokrmu.

Objevte tajemství jedinečných vinaigrette, dressingů či marinád. Vyzkoušejte použití olejů při výrobě jednoduchých receptů, jako je carpaccio s gorgonzolou a vlašskými ořechy nebo při přípravě zeleninových pokrmů. Můžete vyzkoušet třeba asijský salát s mrkví a zázvorem nebo přípravu římských artyčoků.

Recepty jako makrela s jablkem a potočnicí nebo španělská polévka ajo blanco vám pomohou naučit se bravurně připravovat ryby. Recept na dušenou vepřovou plec s mlékem a čerstvými bylinkami nebo na čínské medové kuře zase obohatí váš způsob přípravy masa.

Na řadu přijdou i vaše cukrářské schopnosti, které můžete uplatnit při přípravě toho nejlepšího banánového chlebíčku, italského jablečného koláče s mandlemi nebo dokonalé zmrzliny z olivového oleje. 

Existují desítky druhy olejů, od extra panenského olivového až po kokosový. Nadchněte se pro ně a zjistěte, jak je nejlépe využít ve více než 25 receptech, které vás tato kniha naučí.

299 Kč
Doporučená cena s DPH
Rok vydání
2017
Formát
190x190 mm
Jazyk
čeština
Vazba
Vázaný
Počet stran
72
EAN:
9788073906146
Původní název:
OILS
Skladem
ISBN:
978-80-7390-614-6
  • Ukázka z knihy
  • O autorovi
  • Dotaz
 
Ursula Ferrigno je uznávaná a zkušená kulinářská spisovatelka a šéfkuchařka, která ztělesňuje italskou a středomořskou vášeň pro dobré jídlo z těch nejčerstvějších přírodních ingrediencí. Vyučila se na Kulinářské akademii Augusta Escoffiera, a učila na předních kulinářských školách ve Spojeném království i v Itálii, včetně známé Leiths School of Food and Wine, Divermenti a La Cucina Caldesi v Irsku. Se svými kurzy v obchodech Sur la Table procestovala Spojené státy, je konzultantkou šéfkuchaře v populárním řetězci restaurací Caffe Nero, a mnohokrát se také objevila na kanálu BBC.
Je autorkou více než 18 kuchařských knih (včetně A Gourmet Guide to Oil & Vinegar pro nakladatelství Ryland Peters & Small), a psala také pro řadu publikací, včetně Olive, BBC Good Food, The Observer a Taste Italia.
Dotaz na knihu
 *
 *
Políčka s hvězdičkou jsou povinná.
Související tituly
Vytisknout stránku Poslat odkaz na e-mail
highslide