Logo

Oleje - Používání olejů z ořechů, semen a plodů na vaření, dressingy a marinády

oleje_new

Olej se nemusí používat jenom na smažení. V této nedocenitelné knize vám šéfkuchařka Ursula Ferrigno představí některé z nejdůležitějších kulinářských olejů. Dozvíte se, odkud pocházejí, jejich základní vlastnosti, jak mohou být prospěšné pro naše zdraví i to, jak je v kuchyni nejlépe využít. Budete mít možnost si vyzkoušet i velmi lákavé recepty, které umocňují jedinečné chutě surovin. Stejně jako každá jiná ingredience, i olej se totiž vybírá, aby ladil s celkovou chutí pokrmu.

Objevte tajemství jedinečných vinaigrette, dressingů či marinád. Vyzkoušejte použití olejů při výrobě jednoduchých receptů, jako je carpaccio s gorgonzolou a vlašskými ořechy nebo při přípravě zeleninových pokrmů. Můžete vyzkoušet třeba asijský salát s mrkví a zázvorem nebo přípravu římských artyčoků.

Recepty jako makrela s jablkem a potočnicí nebo španělská polévka ajo blanco vám pomohou naučit se bravurně připravovat ryby. Recept na dušenou vepřovou plec s mlékem a čerstvými bylinkami nebo na čínské medové kuře zase obohatí váš způsob přípravy masa.

Na řadu přijdou i vaše cukrářské schopnosti, které můžete uplatnit při přípravě toho nejlepšího banánového chlebíčku, italského jablečného koláče s mandlemi nebo dokonalé zmrzliny z olivového oleje. 

Existují desítky druhy olejů, od extra panenského olivového až po kokosový. Nadchněte se pro ně a zjistěte, jak je nejlépe využít ve více než 25 receptech, které vás tato kniha naučí.

299 Kč
Doporučená cena s DPH
Rok vydání
2017
Formát
190x190 mm
Jazyk
čeština
Vazba
Vázaný
Počet stran
72
EAN:
9788073906146
Původní název:
OILS
Skladem
ISBN:
978-80-7390-614-6
  • Ukázka z knihy
  • O autorovi
  • Dotaz
 

URSULA FERRIGNO je zkušenou autorkou několika kuchařek a uznávanou kuchařkou, které je vlastní italská a středomořská vášeň pro jídlo vyráběné z nejčerstvějších surovin. Studovala na prestižní kuchařské škole Auguste Escoffier ve Spojených státech. Sama poté vyučovala na známých školách ve Velké Británii a Itálii, jako jsou Leith’s School of Food and Wine, Divertimenti nebo irská škola La Cucina Caldesi. Procestovala Spojené státy, vyučovala vaření v programu Sur la Table, je konzultujícím šéfkuchařem ve velmi oblíbené restauraci Caffé Nero a dokonce se několikrát objevila v programu televize BBC. Ursula není jenom autorka 17 kuchařek, ale napsala i mnoho dalších publikací a článků, například pro časopisy Olive a BBC Good Food či The Observer, Taste Italia nebo American Gourmet.

Dotaz na knihu
 *
 *
Políčka s hvězdičkou jsou povinná.
Související tituly
Vytisknout stránku Poslat odkaz na e-mail
Aktuality
highslide