Logo

Oleje - Používání olejů z ořechů, semen a plodů na vaření, dressingy a marinády

oleje_new

Olej se nemusí používat jenom na smažení. V této nedocenitelné knize vám šéfkuchařka Ursula Ferrigno představí některé z nejdůležitějších kulinářských olejů. Dozvíte se, odkud pocházejí, jejich základní vlastnosti, jak mohou být prospěšné pro naše zdraví i to, jak je v kuchyni nejlépe využít. Budete mít možnost si vyzkoušet i velmi lákavé recepty, které umocňují jedinečné chutě surovin. Stejně jako každá jiná ingredience, i olej se totiž vybírá, aby ladil s celkovou chutí pokrmu.

Objevte tajemství jedinečných vinaigrette, dressingů či marinád. Vyzkoušejte použití olejů při výrobě jednoduchých receptů, jako je carpaccio s gorgonzolou a vlašskými ořechy nebo při přípravě zeleninových pokrmů. Můžete vyzkoušet třeba asijský salát s mrkví a zázvorem nebo přípravu římských artyčoků.

Recepty jako makrela s jablkem a potočnicí nebo španělská polévka ajo blanco vám pomohou naučit se bravurně připravovat ryby. Recept na dušenou vepřovou plec s mlékem a čerstvými bylinkami nebo na čínské medové kuře zase obohatí váš způsob přípravy masa.

Na řadu přijdou i vaše cukrářské schopnosti, které můžete uplatnit při přípravě toho nejlepšího banánového chlebíčku, italského jablečného koláče s mandlemi nebo dokonalé zmrzliny z olivového oleje. 

Existují desítky druhy olejů, od extra panenského olivového až po kokosový. Nadchněte se pro ně a zjistěte, jak je nejlépe využít ve více než 25 receptech, které vás tato kniha naučí.

299 Kč
Doporučená cena s DPH
Rok vydání
2017
Formát
190x190 mm
Jazyk
čeština
Vazba
Vázaný
Počet stran
72
EAN:
9788073906146
Původní název:
OILS
Skladem
ISBN:
978-80-7390-614-6
  • Ukázka z knihy
  • O autorovi
  • Dotaz
 

URSULA FERRIGNO je zkušenou autorkou několika kuchařek a uznávanou kuchařkou, které je vlastní italská a středomořská vášeň pro jídlo vyráběné z nejčerstvějších surovin. Studovala na prestižní kuchařské škole Auguste Escoffier ve Spojených státech. Sama poté vyučovala na známých školách ve Velké Británii a Itálii, jako jsou Leith’s School of Food and Wine, Divertimenti nebo irská škola La Cucina Caldesi. Procestovala Spojené státy, vyučovala vaření v programu Sur la Table, je konzultujícím šéfkuchařem ve velmi oblíbené restauraci Caffé Nero a dokonce se několikrát objevila v programu televize BBC. Ursula není jenom autorka 17 kuchařek, ale napsala i mnoho dalších publikací a článků, například pro časopisy Olive a BBC Good Food či The Observer, Taste Italia nebo American Gourmet.

Dotaz na knihu
 *
 *
Políčka s hvězdičkou jsou povinná.
Související tituly
Vytisknout stránku Poslat odkaz na e-mail
Aktuality
Recenze Bon Jovi - Bryan Reesman (Marie Chlebnová)
Recenze Bon Jovi - Bryan Reesman (Marie Chlebnová)
18. 9. 2017
Hudební a kulturní novinář Bryan Reesman vám nabídne neuvěřitelnou publikaci popisující úspěšnou americkou hard rockovou skupinu.
Recenzní konkurz na připravovanou novinku Nejhorší noční můra
Recenzní konkurz na připravovanou novinku Nejhorší noční můra
15. 9. 2017
První díl elektrizující nové série Brendy Novak, autorky bestsellerů New York Times.
Recenze Snaž se nedýchat - Holly Seddon (Anita Gingerová)
Recenze Snaž se nedýchat - Holly Seddon (Anita Gingerová)
14. 9. 2017
Napětí a zvídavost drží čtenáře bdělého již od první stránky. Je to stejné, jako když si slepíte prsty vteřinovým lepidlem a nemůžete je od sebe oddělit.
Recenze Maminčin mazánek - Sarah Flint (Michaela Rubášová)
Recenze Maminčin mazánek - Sarah Flint (Michaela Rubášová)
12. 9. 2017
Maminčin mazánek je prvním dílem začínající série s detektivem inspektorem G. Hunterem a detektivem konstáblem Charlie Staffordovou. Právě díky této dvojici si vás první díl a myslím, že i ty ostatní, hravě získají.
Recenze Vzestup raketových dívek - Nathalia Holt ( Marie Chlebnová)
Recenze Vzestup raketových dívek - Nathalia Holt ( Marie Chlebnová)
11. 9. 2017
Kniha líčí počátky vzniku laboratoře v kaňonu a zajímavé úspěšné i neúspěšné pokusy. I když je původní cíl skupiny vesmír, než se k němu dopracují, uběhne mnoho času.
Recenze Se záští - Eileen Cook (Denisa Mišinová)
Recenze Se záští - Eileen Cook (Denisa Mišinová)
10. 9. 2017
Toto dílko má mnoho pozitiv. Především je vidět, že si autorka psaní doopravdy užila a přemýšlela nad každým slovem či větou.
Recenze Maminčin mazánek - Sarah Flint (Denisa Mišinová, DiS)
Recenze Maminčin mazánek - Sarah Flint (Denisa Mišinová, DiS)
8. 9. 2017
Navíc Sarah Flint je pseudonym bývalé kriminalistky, která plně využívá zkušeností z terénu. Výsledné dílko vás určitě pohltí, to vám můžu odpřisáhnout...
highslide