Logo

Oleje - Používání olejů z ořechů, semen a plodů na vaření, dressingy a marinády

oleje_new

Olej se nemusí používat jenom na smažení. V této nedocenitelné knize vám šéfkuchařka Ursula Ferrigno představí některé z nejdůležitějších kulinářských olejů. Dozvíte se, odkud pocházejí, jejich základní vlastnosti, jak mohou být prospěšné pro naše zdraví i to, jak je v kuchyni nejlépe využít. Budete mít možnost si vyzkoušet i velmi lákavé recepty, které umocňují jedinečné chutě surovin. Stejně jako každá jiná ingredience, i olej se totiž vybírá, aby ladil s celkovou chutí pokrmu.

Objevte tajemství jedinečných vinaigrette, dressingů či marinád. Vyzkoušejte použití olejů při výrobě jednoduchých receptů, jako je carpaccio s gorgonzolou a vlašskými ořechy nebo při přípravě zeleninových pokrmů. Můžete vyzkoušet třeba asijský salát s mrkví a zázvorem nebo přípravu římských artyčoků.

Recepty jako makrela s jablkem a potočnicí nebo španělská polévka ajo blanco vám pomohou naučit se bravurně připravovat ryby. Recept na dušenou vepřovou plec s mlékem a čerstvými bylinkami nebo na čínské medové kuře zase obohatí váš způsob přípravy masa.

Na řadu přijdou i vaše cukrářské schopnosti, které můžete uplatnit při přípravě toho nejlepšího banánového chlebíčku, italského jablečného koláče s mandlemi nebo dokonalé zmrzliny z olivového oleje. 

Existují desítky druhy olejů, od extra panenského olivového až po kokosový. Nadchněte se pro ně a zjistěte, jak je nejlépe využít ve více než 25 receptech, které vás tato kniha naučí.

299 Kč
Doporučená cena s DPH
Rok vydání
2017
Formát
190x190 mm
Jazyk
čeština
Vazba
Vázaný
Počet stran
72
EAN:
9788073906146
Původní název:
OILS
Skladem
ISBN:
978-80-7390-614-6
  • Ukázka z knihy
  • O autorovi
  • Dotaz
 

URSULA FERRIGNO je zkušenou autorkou několika kuchařek a uznávanou kuchařkou, které je vlastní italská a středomořská vášeň pro jídlo vyráběné z nejčerstvějších surovin. Studovala na prestižní kuchařské škole Auguste Escoffier ve Spojených státech. Sama poté vyučovala na známých školách ve Velké Británii a Itálii, jako jsou Leith’s School of Food and Wine, Divertimenti nebo irská škola La Cucina Caldesi. Procestovala Spojené státy, vyučovala vaření v programu Sur la Table, je konzultujícím šéfkuchařem ve velmi oblíbené restauraci Caffé Nero a dokonce se několikrát objevila v programu televize BBC. Ursula není jenom autorka 17 kuchařek, ale napsala i mnoho dalších publikací a článků, například pro časopisy Olive a BBC Good Food či The Observer, Taste Italia nebo American Gourmet.

Dotaz na knihu
 *
 *
Políčka s hvězdičkou jsou povinná.
Související tituly
Vytisknout stránku Poslat odkaz na e-mail
Aktuality
NEJFANTASTIČTĚJŠÍ UDÁLOST LETOŠNÍHO ROKU! SE BLÍŽÍ!
NEJFANTASTIČTĚJŠÍ UDÁLOST LETOŠNÍHO ROKU! SE BLÍŽÍ!
5. 4. 2018
Nesmrtelní z Meluhy přicházejí a získají si i vás
Nový díl Cizinky od Diany Gabaldon: Odhalí dcera Jamieho a Claire tajemství o cestování v čase?
Nový díl Cizinky od Diany Gabaldon: Odhalí dcera Jamieho a Claire tajemství o cestování v čase?
22. 3. 2018
Bubny podzimu jsou čtvrtou knihou série románů Cizinka napsanou Dianou Gabaldon. Hlavní postavou je zdravotní sestra Claire Randallová, narozená ve 20. století, která cestuje v čase do 18. století ve Skotsku, kde se potkává s válečníkem z vysočiny Jamiem Fraserem, za kterého se provdá.
Mise Saturn: Unikátní sci-fi román, který budou hltat Marťanovi fanoušci
Mise Saturn: Unikátní sci-fi román, který budou hltat Marťanovi fanoušci
20. 3. 2018
Pro fanoušky Marťana přichází mimořádný thriller z budoucnosti od autora bestsellerů NY Times a držitele Pulitzerovy ceny Johna Sandforda a mezinárodně uznávaného fotografa a fanouška sci-fi Cteina.
Hledáme nové korektory
Hledáme nové korektory
26. 2. 2018
Korektor/korektorka pro Knihy Omega
Recenzní konkurz  na připravovanou novinku Dívka, která chtěla zachránit knížky
Recenzní konkurz na připravovanou novinku Dívka, která chtěla zachránit knížky
26. 4. 2018
Okouzlující, poetický a magický příběh o zvláštní lásce ke všem, kteří žijí uvnitř knih, napsaný jedním z nejznámějších a nejoceňovanějších norských spisovatelů. Knihu doplňují kouzelné ilustrace Lisy Aisato.
Recenzní konkurz na připravovanou novinku Nejúžasnější věc
Recenzní konkurz na připravovanou novinku Nejúžasnější věc
26. 4. 2018
První dětská obrázková kniha norské spisovatelky Maji Lunde, kterou svými pohádkovými ilustracemi opatřil Hans Jørgen Sandnes.
Recenzní konkurz na připravovanou novinku Zrcátko
Recenzní konkurz na připravovanou novinku Zrcátko
26. 4. 2018
Tvé Zrcátko tě zná lépe, než ty sám.Udělá vše, abys byl šťastný.Ať chceš, nebo ne.
highslide