Logo

Vychytaná pizza - Domácí klasická, sicilská a kvásková pizza, calzone a focaccia

Vychytana_pizza_3D

Pizza je nejoblíbenější fastfoodové jídlo na světě. Díky starým původním i moderním receptům, které jsou uvedeny v této knize, můžete ve své troubě připravit pizzu, calzone nebo focacciu, na které se člověku budou sbíhat sliny. Kromě toho můžete také připravit mnoho dalších výborných druhů italského pečiva. Pro skutečné labužníky je pec na dřevo nutností, ale na přípravu skvělé pizzy všichni potřebují především základní kuchyňské náčiní, troubu – a své ruce! V knize jsou uvedeny důležité informace o pizze a základní postupy, jak ji připravit. Při čtení jistě pocítíte touhu upéct si vlastní. Kniha obsahuje podrobné pokyny pro přípravu základního těsta na pizzu, kváskového těsta a několika bezlepkových těst. 

V kapitole o pizzách se silnějším a tenkým těstem najdete pizzu Margheritu, pizzu s karamelizovanou červenou cibulí, kapary a olivami, pizzu s kimči, masovými kuličkami a se sójovo-limetkovou omáčkou, pizzu z quinoy se sýrem burrata a artyčoky a s citronovo-olivovou tapenádou a bramborovou pizzu (bezlepkový bramborový koláč s ančovičkami). Kapitola o focacciích přináší focacciu z formy s vyšším okrajem, focacciu překypující sýrem, focacciu plněnou fíky, prosciuttem a taleggiem, focacciu se salámem nduja a s bazalkovo-citronovým olejem na potírání. Také jsou zde sladké verze vonící po citrusech. Zkuste calzone a pizza koláče, například calzone alla parmigiana nebo calzone s vepřovým masem, sladkým bramborem, kukuřicí a nakládanou zeleninou. Podívejte se na minipizzy a jednohubky, mezi nimiž najdete minipizzy s kozím sýrem a pestem nebo malé plněné muffiny a ligurskou sardenairu, která se krájí na plátky a podává se s vychlazeným pivem.

 

399 Kč
Doporučená cena s DPH
Rok vydání
2017
Formát
190x235 mm
Jazyk
čeština
Vazba
Vázaný
Počet stran
168
EAN:
9788073906153
Původní název:
Craft Pizza: Homemade classic, Sicilian and sourdough pizza, calzone and focaccia
Skladem
ISBN:
978-80-7390-615-3
Autor:
  • Ukázka z knihy
  • O autorovi
  • Dotaz
 

Maxine Clark je přední autorka knih o jídle a nadaná učitelka vaření. Učí vaření v Londýně, na Sicílii a v Toskánsku. Když je v Itálii, sbírá recepty, které nejlépe zachycují výrazné italské chutě plné slunce, a pak je učí studenty z celého světa.

Dotaz na knihu
 *
 *
Políčka s hvězdičkou jsou povinná.
Související tituly
Vytisknout stránku Poslat odkaz na e-mail
Aktuality
Recenze Strom lží - Frances Hardinge ( Marie Chlebnová)
Recenze Strom lží - Frances Hardinge ( Marie Chlebnová)
18. 10. 2017
Strom lží je sedmou knihou britské spisovatelky Frances Hardinge a já si pokládám otázku, proč je to teprve první kniha přeložená do českého jazyka. Doufám, že se čtenáři brzy dočkají další knižní ochutnávky ze spisovatelčiny dílny.
Recenzní konkurz  na připravovanou novinku Mořeplavec - Diana Gabaldon
Recenzní konkurz na připravovanou novinku Mořeplavec - Diana Gabaldon
17. 10. 2017
Od autorky dechberoucích bestsellerů Cizinka a Vážka v jantaru přichází třetí pokračování této mimořádné ságy.
Rozhovor se spisovatelem Terry Brooksem - Letopisy rodu Shannara
Rozhovor se spisovatelem Terry Brooksem - Letopisy rodu Shannara
15. 10. 2017
V rámci vydání druhého dílu Shannarovy elfeíny Vám přinášíme rozhovor s autorem knižní série Terry Brooksem.
Recenzní konkurz  na připravovanou novinku My, Utonulí
Recenzní konkurz na připravovanou novinku My, Utonulí
9. 10. 2017
Sága My, utonulí vysoko ční nad ostatními romány tohoto žánru.Lze ji směle srovnávat s vrcholnými díly Lva Nikolajeviče Tolstého. Bohatý a nádherný příběh.“
Recenzní konkurz Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2
Recenzní konkurz Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2
9. 10. 2017
Bylo jen otázkou času, kdy podle bestsellerů Diany Gabaldon vznikne televizní seriál, neboť příběhy Claire Beauchamp Randall a Jamieho Frasera dychtivě hltají miliony čtenářů po celém světě.
Recenze Bon Jovi -Bryan Reesman (Táňa Moučková)
Recenze Bon Jovi -Bryan Reesman (Táňa Moučková)
4. 10. 2017
Všichni fanoušci pořádného rocku a Bon Joviho, buďte na pozoru! Kniha, ve které nenaleznete jen mnoho fotografií, ale také příběh o tom, jak to vlastně všechno začalo, právě vyšla i u nás.
Recenzní konkurz  na připravovanou novinku  Edward: Tajemství krále z Auramaly
Recenzní konkurz na připravovanou novinku Edward: Tajemství krále z Auramaly
29. 9. 2017
MOCENSKÉ INTRIKY, VÁLKA,SPALUJÍCÍ VÁŠEŇ A KREVNÍ MSTA.
highslide